Christian Kalle og Gert Pedersen er far og søn i Stenlille Grusgrav. Christians søn Lasse på otte år bruger også gerne tid i de store, spændende bunker af grus og jord. Tekst og foto: Ulla Grundtvig Brask

DAGBLADET Ringsted og Sjællandske kom forbi os i Stenlille Grusgrav, da vi holdt åbningsreception. Det kom der en god artikel ud af. Læs med her, og få en lille bid af hvad Stenlille Grusgrav står for:

“Den har ligget mere eller mindre stille i nogle år. Men nu er der igen kommet aktivitet i Stenlille Grusgrav på Omkørselsvejen 1A.

Gert Pedersen har i mange år været ejer af tømrerfirmaet Ingvarsen-Ringsted. Han er ude af firmaet nu, og det er blevet en del af Rølund A/S i Sorø.

– Jeg gik hjemme i halvandet år, men har konstateret, at jeg ikke er færdig med at drive forretning, fortæller Gert Pedersen. Gert er 65 år og bor i Ugerløse.

Det har altid været hans ønske at »give noget videre til familien«, og han ser Stenlille Grusgrav, som en del af den plan.

Medejer er nemlig sønnen Christian Kalle. Christian i daglig tale Kalle er uddannet maskinmester.
– Jeg har arbejdet og boet med familien to år i Canada. I 2015 kom vi hjem, og så opstod ideen med at lave noget sammen med min far, siger Christian Kalle.

Han er rigtig glad for at have en sparringspartner, som han kender så godt.

– Jeg ville ikke have mod på at være selvstændig, hvis ikke jeg havde én at vende beslutninger og udfordringer med, siger Christian Kalle, der fungerer som firmaets daglige leder.

Med respekt

I Stenlille Grusgrav udvinder man sand, sten og grus – samtidig med at den biologiske mangfoldighed beskyttes, pointerer de to indehavere.”

Artikel af Ulla Grundtvig Brask bragt i DAGBLADET Ringsted og Sjællandske og online på sn.dk https://sn.dk/Soroe/Grusgraven-er-nu-deres-faelles-projekt/artikel/782127 d. 15. okt. 2018

Læs også 

Har du lyst til at læse mere om Stenlille Grusgrav og vores fremtidsplaner, så tag et kig på vores vision for grusgraven.