MULDJORDSPRODUKTER

Nærende muldjord til anlæg, haver & højbede – lige til at slå rødder i


Vi fører fint harpet muldjord (0-8 og 0-18) uden store sten og urenheder. Desuden har vi udviklet lækkert kompostmuld med rig næring til planters vækst samt plænemuld, som er ideelt at arbejde med, når du skal planere din plæne. Du kan også købe fraharpet jord.

Muldjord klasse 0 og 1

Harpet muldjord

Dett er muldjord, som vi har renset for alle større sten, rødder og andre urenheder på et 8 mm sold.

Produktblad_harpet_muldjord_SG

Kompostmuld

Kompostmuld

Mere næring og mindre ler: Et sikkert grundlag for planters stabile vækst.

Produktblad_ Kompostmuld_SG

Plænemuld

Fraharpet jord

Ideel til at anlægge midlertidige køreveje fx. til byggepladser eller kreaturgange.

Se vores prisliste eller ring på 2868 6330 for samlet tilbud.

Fordele ved de forskellige former for muldjord:


Kompostmuld – mere næring og mere luftig

Vores kompostmuld er fremstillet af kompost, harpet muldjord og grus, som gør mulden nem at arbejde med. Blandingen er velegnet til plantekrukker, højbede, urtehaver mv., der har brug for lækker, næringsrig jord.

Det er en blanding med en god struktur, hvor jorden ikke slemmer sammen omkring planternes rodnet. Dette er med til at danne grundlag for planternes stabile vækst.

 Blandingen gør jordden mindre klæg og mere luftig. Det gør den også nem og flydende at arbejde med.

 

Harpet muldjord – uden sten og urenheder

Muldjord er den jord, som ligger i de øverste 50 cm af et område – eksempelvis en mark, en byggegrund eller et andet stykke jord. Muldjord er ideelt til at dyrke afgrøder på, fordi det også indeholder planterester, som er organisk materiale og vigtige næringsstoffer, når man vil have planter til at gro.

At muldjord er harpet betyder, at vi har renset jorden for klumper og urenheder. Når du køber muldjord i Stenlille Grusgrav, så kan du være sikker på, at vi selv har harpet det, og det er din garanti for en lækker kvalitet.

Vi kører muldjord igennem et 8 mm eller et 18 mm sold, som renser jorden for de sten, rødder og andre urenheder, der er større end hhv. 8 og 18 mm. Slutproduktet blander vi med en passende mængde sand, så det får en vis stabilitet.

 

 

Fraharpet jord – med sten og urenheder

Du kan også købe fraharpet jord hos os. Det er jord med de klumper og sten, som er sorteret ud af vores øvrige muldsjordsprodukter.

Fraharpet jord er ideelt til etablering af midlertidige adgangsveje til fx. byggepladser eller drivveje til kreaturer, hvor der skaber et solidt fundament for al kørsel og gang. Fordelen ved dette jordmateriale er, at det nemt kan pløjes direkte ned i jorden, når vejen ikke længere skal bruges – og du undgår at skulle bruge tid og penge på at bortskaffe det.

 

 

Hvad anvendes muldjord til?

Muldjord er ideel grobund for nye plæner, planter, træer og buske. Det er et populært materiale for anlægsgartnere, landmænd og private, der skal anlægge have.

Alle vores muldjordsprodukter har en lækker konsistens og er ideel til terrænregulering i haver, nivellering i grønne anlæg eller som topdressing til græsplænen.

Det er et livligt materiale, der sætter sig med tiden, fordi de organiske plantematerialer omsættes. Det anbefales ikke som grundlag for bygge- og anlægsopgaver.

 

Hvad er råjord?

Råjorden finder vi længere nede i undergrunden, når du har gravet dig igennem det øverste lag muldjord. Det består kun af uorganisk materiale helt uden næringstoffer, og derfor er det ikke ideelt til afgrøder og planter.

Råjord/ sandjord er et meget mere stabilt underlag end muldjord, og det bruges til de stabiliserende lag under bygninger og veje. Læs mere om vores grusprodukter her.

 

Hvorfra kommer grusgravens harpede muldjord?

Harpet muldjord fra Stenlille Grusgrav kommer dels fra den landbrugsjord, som afrømmes i forbindelse med frilægning af grusreserven – og dels fra den genbrugsjord vi modtager fra bygge- og anlægsprojekter.

Vi modtager kun rent muldjord, og vi fører kontrol med alle de læs jord, vi modtager fra forskellige vognmænd. Det er din garanti for, at muldjord fra Stenlille Grusgrav er helt rent uden miljøfremmede stoffer.

 

Kan vi hjælpe dig?

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi servicerer både private og erhvervskunder, og vi er altid åbne for en dialog, hvis du har særlige ønsker og krav til et af vores produkter.

Kontakt Christian Kalle på 2868 6330 eller send en mail til ckp@stenlillegrusgrav.dk

FN's Verdensmål

Bliv inspireret af Vision 2020-30 for bæredygtig brug & biodiversitet i Stenlille Grusgrav og vores arbejde med udvalgte verdensmål.

Trailersalg

Du er meget velkommen til at få fyldt din trailer med udvalgte sand-, grus- og stenprodukter. Se prisliste her

Direkte levering

Vi samarbejder med lokale vognmænd og kan levere materialerne til dig. Du kan også vælge selv at afhente dem.

Kvalitetsmaterialer fra Stenlille Grusgrav:


Sand

Vi fører harpet og uharpet sandfyld til fundamenter, der kan komprimeres samt ridebane-, sandkassesand mv.
Modtagelse af genbrugsmaterialer

Modtagelse

Vi modtager brugte byggematerialer: tegl & betonbrokker samt rent muldjord.

Grus

Vælg ml. bl.a. vasket drængrus/ filtergrus samt afrettergrus, vejgrus, støbemix og stabilgrus.

Muldjord

Vi tilbyder harpet muldjord uden sten og klumper til haveanlæg såvel kompostmuld og plænemuld.

Sten

Vi tilbyder perlesten, ærtesten og nøddesten samt de helt store kampesten.

Genbrugsstabilt

Vi producerer miljøvenlige genbrugsmaterialer i form af knust beton samt knust tegl og beton.

Har vi ikke det materiale du søger?

 

Kontakt os og hør om mulighederne for, at vi specialfremstiller præcis det materiale, du har behov for.